Cementdekvloer
Geen opruim zorgen achteraf
1. Voorbereiding
2. Cementdekvloer leggen
2. Afwerking vloer
Geen opruim zorgen achteraf
Hoe wordt een cementdekvloer aangebracht?
Wilt u ook een cementdekvloer? Onze speciale oplegger heeft alle benodigde cement en zand bij om deze terplekken middels een gespecialiseerde meng/weeg installatie op het werk te kunnen gebruiken. De klant hoeft alleen te zorgen voor een water aansluitpunt zodat ter plekke water bijgemengd kan worden. Vervolgens wordt het vloeibaar zandcement via slangen naar een verdeelpot op de werkvloer geblazen. Daarna wordt het cementmengsel handmatig verdeeld en met behulp van een laser exact op hoogte gebracht. En indien nodig ook met afschot.
Een cementgebonden dekvloer vormt de ideale afwerking bovenop uw betonnen draagvloer. Wij hebben jarenlange ervaringen op het gebied van deze soort vloeren. Deze laag, vaak gezien als de brug tussen de ruwe betonvloer en de uiteindelijke vloerbedekking, speelt een cruciale rol in zowel de functionaliteit als de uiteindelijke look van je vloer. Onze specialisten zijn ervaren in het leggen van zowel traditionele cementgebonden gietvloeren als de innovatieve vloeibare zandcement dekvloeren, waardoor een optimale vlakheid en stabiliteit gewaarborgd wordt. Een hoogwaardige afwerking en professionele werkwijze, dat is wat u kunt verwachten!
Deskundig advies
Flexibele instelling
Afspraak is afspraak
11
Jaar ervaring
Hoge kwaliteit
Kwaliteit van cementdekvloeren
De kwaliteit en vlakheid van een zandcement dekvloer is heel belangrijk. Elke oneffenheid in de cementdekvloer kan later terug te zien zijn in de laatste eindvloer (tegels/pvc/parket/gietvloer). Daarom is het belangrijk dat de nieuwe dekvloer super vlak ligt. Zwanenburg afwerkvloeren begrijpt als geen ander hoe vloeibaar zandcement waterpas kan worden gelegd. Kwaliteit staat bij ons altijd bovenaan. We willen immers nooit dat u een niet hechtende dekvloer krijgt. De cementdekvloer verven moet zeer eenvoudig zijn. Advies nodig? Wij geven u graag alle informatie over de aanbevolen dikte, de gemiddelde droogtijd, een transparante coating en veel meer!
Voordelen van cementdekvloeren
- Een cementdekvloer heeft vele voordelen waarvan hier een paar voorbeelden:
- Goede harde ondergrond voor eindvloer zoals tegels, pvc of gietvloer
- Geschikt voor vochtige ruimtes
- Kan met afschot gelegd worden
- Geschikt voor vloerverwarming
De soorten cementdekvloeren
Er is meer dan 1 type cementdekvloer die u kunt gebruiken als ondervloer. Denk bijvoorbeeld aan de standaard cementdekvloeren en de sneldrogende cementdekvloeren. Tevens wordt de zwevende cementdekvloer ook steeds populairder als ondervloer. U kunt zelfs een cementdekvloer buiten laten aanleggen.
De keuze tussen een traditionele cementgebonden dekvloer en andere dekvloer opties hangt af van verschillende factoren, zoals de ondergrond. Bijvoorbeeld, een oude vloer kan specifieke voorbereidingen vereisen zoals het verwijderen van houten latten of het aanbrengen van een nieuwe betonvloer om een solide basis te garanderen die goed hecht. Wij snappen dit natuurlijk als geen ander en hebben al vele mensen geholpen met een passende dekvloer. Of het nu gaat om een bedrijfspand of woning, wij regelen alles van A tot Z.
Sneldrogende cementdekvloeren
De cementdekvloer wordt meestal aangebracht boven op de gemonteerde vloerverwarming en/of ander leidingen, zoals sanitair. De laagdikte bovenop dergelijke leidingen bedraagt minimaal 2,5 cm bij een betonnen ondergrond, bij isolatie is dit echter 4,5 cm. Anders wordt de cementdekvloer te dun en is kans op complicaties te groot.
De zwevende zandcement dekvloer
Een zwevende cementdekvloer of zwevende vloer is eigenlijk een vloer die niet rechtstreeks op de grond wordt gelegd, maar er zit een soort elastische laag of constructie tussen. Dit wordt gedaan om verschillende redenen, zoals het makkelijk kunnen verwijderen van de vloerbedekking (bijvoorbeeld bij lamellenparket), geluidsisolatie, voor een betere isolatielaag tegen warmte of geluid, of om vloerverwarming te gebruiken.
Voorbeelden van zwevende vloeren zijn bijvoorbeeld lamellenparket en laminaat. Deze worden dus niet vastgelijmd aan de grond, maar de vloerdelen worden aan elkaar bevestigd. Zelfs een zandcementvloer kan als een zwevende dekvloer worden beschouwd als er een elastische tussenlaag wordt aangebracht tussen de vloeren en de muren.
Wat is de cementdekvloer droogtijd?
De periode die nodig is voor het volledig drogen van een cementdekvloer varieert van enkele dagen tot weken. Factoren zoals de luchtvochtigheid, de temperatuur in de ruimte, en de aanwezige vochtigheid in de vloer zelf spelen hierbij een cruciale rol. Het is belangrijk dat er een minimale dikte wordt aangehouden. Er zijn situaties waarbij een snellere droogtijd voor een cementdekvloer gewenst is. In dergelijke gevallen maken we gebruik van droogtijdversnellers om het droogproces te bespoedigen.
Gemiddeld genomen droogt een cementdekvloer met ongeveer 1 cm per week. Het is echter belangrijk om de vloer minstens 4 weken de tijd te geven om te drogen. De reden hiervoor is dat cement gemiddeld deze tijd nodig heeft om volledig uit te harden. Ieder type vloer is anders, daarom is een persoonlijke aanpak noodzakelijk.
Als het doel is om de droogtijd van een cementdekvloer te verkorten, adviseren wij het gebruik van een droogtijdversneller boven het gebruik van een bouwdroger. Een bouwdroger haalt namelijk essentieel vocht uit de vloer, wat nodig is voor het uithardingsproces. Meer informatie over het gebruik van droogtijdversnellers delen we graag in een vervolggesprek.
Het gebruik van een mengsel van cement en water biedt niet alleen een robuuste onderlaag voor uw uiteindelijke vloerbedekking, maar draagt ook bij aan een snelle droging. Dit is een belangrijk element tijdens het aanbrengen van de vloer. De dikte van de vloer speelt hierin een belangrijke rol; onze specialisten zullen u adviseren over de optimale dikte, rekening houdend met de vereisten van uw ruimte en de gekozen vloerbedekking. Neem contact op voor alle vragen.
Deskundig advies
Cementdekvloer als eindvloer
Een van de voordelen van een cementgebonden gietvloer is de mogelijkheid om een vlakke en gladde oppervlakte te creëren die ideaal is voor elke soort vloerbedekking. U kunt kiezen voor allerlei soorten, van pvc tot tegels! Bovendien, met de juiste voorbereiding en toepassing, kunnen onze cementdekvloeren worden aangepast om de droogtijd aanzienlijk te verkorten, wat een snellere doorlooptijd van uw renovatie- of bouwprojecten mogelijk maakt. Kortom, een goede keuze dus als ondergrond!
Cementdekvloer met vloerverwarming
Een cementdekvloer aanleggen biedt al op zichzelf een comfortabele basis, maar u kunt het comfort nog verder verhogen door vloerverwarming toe te voegen. Met vloerverwarming wordt de hele ruimte gelijkmatig verwarmd, waardoor u nooit meer last heeft van koude voeten op de vloer. Bovendien kunt u op deze manier energie besparen, omdat het rendement van vloerverwarming erg goed is. U hoeft dus niet te twijfelen aan het comfort van een cementdekvloer met vloerverwarming.
Scherpe prijzen
Dikte van de cementdekvloer
De cementdekvloer wordt meestal aangebracht boven op de gemonteerde vloerverwarming en/of ander leidingen, zoals sanitair. De laagdikte bovenop dergelijke leidingen bedraagt minimaal 2,5 cm bij een betonnen ondergrond, bij isolatie is dit echter 4,5 cm. Anders wordt de cementdekvloer te dun en is kans op complicaties te groot. Er wordt daarom rekening gehouden met de gewenste hoogte voor de gietvloer. Isolatie onder een cementdekvloer is een erg goede optie!
Cementdekvloer aanbrengen? Vraag een offerte aan!
De kosten van een cementdekvloer wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de oppervlakte die moet worden bedekt, de gewenste dikte van de dekvloer, en het type materiaal dat wordt gebruikt. Daarnaast spelen ook eventuele extra opties, zoals vloerverwarming, een rol in de uiteindelijke kosten. Om een nauwkeurige kostenraming te ontvangen, raden we aan om een offerteaanvraag in te dienen. Onze deskundige professionals staan klaar om de details van uw project te bespreken en een gedetailleerde offerte op maat te maken, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de investering die nodig is voor uw nieuwe vloerbedekking. We streven ernaar transparantie te bieden en u te voorzien van alle benodigde informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
De expert in cementdekvloeren
Bent u op zoek naar aannemers of een vloerenbedrijf voor een ondervloer van zandcement? Wij zijn zowel werkzaam binnen de utiliteitsbouw als particuliere woningbouw. Of u nu een stabiele ondergrond nodig heeft voor uw tapijt, of in uw garage, aanbouw of zwembad, wij regelen het van A tot Z.
Uitstekend
4,6
Gebaseerd op 11+ recensies van
Rainmaking NL
5 reviews
Mijn ervaring met Zwanenburg afwerkvloeren is uitstekend! Uiterst professioneel bedrijf. Je kunt echt zien dat er passie en vakmanschap in hun werk zit.
Hakan aydin
2 reviews
Uitstekend werk geleverd! Zeer professioneel en kundig team. Ik ben echt onder de indruk van hun prestatie.
Daisy de Groot
2 reviews
Goed afgewerkte vloer, niks op aan te merken. Deze bellen wij vaker!
Emin
2 reviews
Bedankt heren, netjes op tijd en schoon achtergelaten!
Natascha
1 review
Fijne communicatie, professioneel en super kwaliteit! Aanrader.
Wyno Zwanenburg
1 review
Prachtige vloer gelegd in onze garage en veranda. Helemaal Top!
Wat kunnen we voor jou betekenen?
Zwanenburg Afwerkvloeren is het adres voor een deskundig en netjes gelegde cementdekvloer. Met een speciale vrachtwagen zorgen we ervoor dat je alleen voor een wateraansluiting hoeft te zorgen. Alle andere zaken zoals cement en zand hebben we zelf bij en mengen deze terplekke. En wat er eventueel over is gaat weer gewoon mee terug.
"*" geeft vereiste velden aan