Zwanenburg afwerkvloeren
Zwanenburg afwerkvloeren

Zandcement dekvloer

Een zandcementvloer is eigenlijk gewoon een vloer gemaakt van zand, cement en water. Deze wordt bovenop een bestaande vloer gelegd om oneffenheden glad te maken, niveauverschillen op te vangen of om de hele vloer op het gewenste niveau te brengen. U hoort ook weleens andere namen voor deze vloer, zoals cementdekvloer, smeervloer of specievloer.

N
Deskundig advies
N
Scherpe prijzen
N

Geen opruim zorgen achteraf

1. Voorbereiding

2. Cementdekvloer leggen

2. Afwerking vloer

Geen opruim zorgen achteraf

Een veelzijdige ondergrond

Zwanenburg Afwerkvloeren is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige zandcement dekvloeren. Als specialist begrijpen wij hoe belangrijk het is om een solide basis te hebben voor elk project. Onze professionals staan klaar om de perfecte zandcement vloer te realiseren die aan al uw eisen voldoet.
N

Deskundig advies

N

Flexibele instelling

N

Afspraak is afspraak

Een zandcement dekvloer is een uitstekende ondergrond voor allerlei soorten gebouwen, of het nu een huis, kantoor of bedrijfspand is. Een cementdekvloer is de ideale ondervloer voor verschillende vloerafwerkingen zoals tapijt, laminaat, zeil, grind, parket, PVC, natuursteen en tegels. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat uw nieuwe dekvloer nauwkeurig wordt geplaatst, ongeacht welke afwerking u kiest.

Duurzaamheid van de zandcement vloer

11

Jaar ervaring

Hoge kwaliteit

Duurzaamheid van de zandcement vloer

Bij Zwanenburg Afwerkvloeren hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Onze zandcement dekvloeren gaan een leven lang mee en vormen een solide basis voor uw project. Dit type dekvloer is een uitstekende keuze voor vloerverwarming, lage temperatuur verwarming of gasgestookte vloerverwarming. Cementdekvloeren gaan dus goed samen met leidingen en kunnen prachtig worden afgewerkt. Neem contact op met onze profesionals voor passend advies!

Alternatief voor anhydriet vloeren

Een zandcement dekvloer is niet alleen geschikt voor vochtige ruimtes zoals garages, schuren en badkamers, maar ook voor andere omgevingen. Het is een duurzamere en lichtere optie in vergelijking met de anhydriet vloer.

De samenstelling van zandcement

Een vloeibaar zandcement dekvloer bestaat uit een mix van zand en cement, waarbij de verhouding afhangt van hoe sterk u de vloer wilt hebben. Dit ligt meestal ergens tussen 1 deel cement op 5 delen zand en 1 deel cement op 8 delen zand. Het vloeibare zandcement mengels moet goed stevig zijn en niet te vloeibaar. Vervolgens wordt dit mengsel op de vloer gegoten en gelijkmatig verdeeld met behulp van een aluminium of houten latten. Daarna wordt de vloer met een houten of stalen gereedschap mooi glad gemaakt.

De dikte van een zandcement dekvloer

Zandcementvloeren kunnen verschillen in dikte, afhankelijk van waar u ze wilt gebruiken en of er leidingen in moeten worden verwerkt. Meestal ligt de vloerdikte ergens tussen de 30 mm en 50 mm. Bent u ervan bewust dat een zandcementvloer niet hetzelfde is als een betonnen vloer? In tegenstelling tot een betonvloer draagt een zandcementvloer geen gewicht; hij wordt vooral gebruikt om een gelijkmatig oppervlak te creëren en de vloer egaal te maken. Een groot voordeel van een zandcementvloer is dat u deze zelfs op schuine vlakken kunt aanbrengen, terwijl bijvoorbeeld een gietvloer altijd op een vlakke ondergrond moet worden geplaatst.

Zwanenburg afwerkvloeren

Een selectie uit onze projecten

Deskundig advies

De droogtijd van een zandcement dekvloer

De droogtijd van een zandcement dekvloer hangt af van de dikte. Meestal droogt zo’n vloer ongeveer 1 centimeter per week. Maar als u het proces wilt versnellen, kunnen wij ook een verharder aan het mengsel toevoegen. Dat zorgt ervoor dat de vloer sneller uithardt en klaar is voor gebruik.

Neem contact op met Zwanenburg Afwerkvloeren

Bij Zwanenburg Afwerkvloeren zijn we trots op onze expertise in zandcement dekvloeren. Onze professionals staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te geven voor uw project. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat of om meer te weten te komen over hoe wij uw project kunnen ondersteunen. Laat Zwanenburg Afwerkvloeren de basis leggen voor uw succesvolle project. Neem vandaag nog contact op!
De droogtijd van een zandcement dekvloer

Uitstekend
4,6
Gebaseerd op 11+ recensies van

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zwanenburg Afwerkvloeren is het adres voor een deskundig en netjes gelegde cementdekvloer. Met een speciale vrachtwagen zorgen we ervoor dat je alleen voor een wateraansluiting hoeft te zorgen. Alle andere zaken zoals cement en zand hebben we zelf bij en mengen deze terplekke. En wat er eventueel over is gaat weer gewoon mee terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.