Zwanenburg afwerkvloeren
Zwanenburg afwerkvloeren

Cementdekvloer droogtijd

Het drogingsproces van een cementdekvloer is erg belangrijk omdat het problemen zoals scheuren en delaminatie kan voorkomen. Met de juiste cementdekvloer droogtijd wordt de vloer stevig en stabiel voordat deze verder wordt afgewerkt.

Bij Zwanenburg Afwerkvloeren begrijpen we dat de droogtijd cementdekvloer onmisbaar is voor een duurzaam en hoogwaardig resultaat. Onze professionals zijn hier om u te begeleiden door het proces en u te verzekeren van een vloer die aan al uw verwachtingen voldoet.

N
Deskundig advies
N
Scherpe prijzen
N

Geen opruim zorgen achteraf

1. Voorbereiding

2. Cementdekvloer leggen

2. Afwerking vloer

Geen opruim zorgen achteraf

Factoren die de droogtijd cementdekvloer beïnvloeden

De tijd die het duurt voordat een cementdek vloer goed droogt, hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de dikte van de vloer: dikkere vloeren hebben meer tijd nodig om te drogen. Daarnaast spelen de omgevingsomstandigheden een grote rol. Een lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen zorgen voor een snellere droogtijd. Als het koud is in de ruimte, zal de gemiddelde uithardingstijd sneller zijn dan wanneer het ongeveer 20 graden Celsius is. Ook het type cement en de verhouding waarin het gemengd wordt, beïnvloeden het droogproces. 
N

Deskundig advies

N

Flexibele instelling

N

Afspraak is afspraak

Over het algemeen geldt dat je ongeveer een week droogtijd moet rekenen per centimeter dikte van de vloer. Dit betekent dat een nieuwe vloer van 5 centimeter dik ongeveer 5 weken droogtijd nodig heeft om volledig te drogen. Volgens de normen kunt u een cementdekvloer na 4 dagen wel licht belasten, maar voor volledige droging moet u dus wat langer geduld hebben. De droogtijd van een cementdekvloer kan dus verschillen.
Het belang van een droge zandcement dekvloer

11

Jaar ervaring

Hoge kwaliteit

Het belang van een droge zandcement dekvloer

Het is echt belangrijk dat uw zandcement dekvloer goed droogt, aangezien dit de basis vormt voor uw uiteindelijke vloerbedekking en mogelijke afwerkingen. Diverse vloerafwerkingen vereisen een droge ondergrond voor een succesvolle installatie. Een vochtige vloer kan bijvoorbeeld leiden tot kromtrekken van parket, terwijl andere materialen mogelijk niet goed hechten. Hoewel tegels onder bepaalde omstandigheden op nog niet volledig gedroogde cementdekvloeren kunnen worden gelegd, kunt u dat beter door een van onze professionals laten beoordelen. Wij bieden deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw vloerproject probleemloos verloopt.

De droogtijd versnellen

Wilt u dat uw cementdekvloeren sneller drogen? Dan kunt u een droogtijdversneller aan de mortel toevoegen. Dit product neemt een deel van het water in de mix over zonder dat dit de kwaliteit van uw cementdekvloer aantast. De droogtijd van een cementdekvloer wordt hierdoor veel sneller. Dit betekent dat u weken aan wachttijd kunt besparen. Hierdoor kunt u al binnen enkele dagen verder met de afwerking. Soms wordt er gebruik gemaakt van luchtkussens om het drogen op specifieke plekken te versnellen. Hierbij wordt droge lucht met heel weinig vochtigheid onder plasticfolie geblazen om het vocht snel uit de vloer te trekken. Maar of u een droogtijdversneller nodig heeft, kunt u het beste in overleg met onze professionals beslissen.

Neem contact op met Zwanenburg Afwerkvloeren

Bij Zwanenburg Afwerkvloeren begrijpen we hoe belangrijk het is dat uw cementdekvloer op de juiste manier droogt. Onze experts zijn er om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat uw vloer duurzaam en van topkwaliteit is. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie en een gratis offerte. Wij zijn uw betrouwbare partner als het gaat om hoogwaardige afwerkvloeren.

Zwanenburg afwerkvloeren

Een selectie uit onze projecten

Uitstekend
4,6
Gebaseerd op 11+ recensies van

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zwanenburg Afwerkvloeren is het adres voor een deskundig en netjes gelegde cementdekvloer. Met een speciale vrachtwagen zorgen we ervoor dat je alleen voor een wateraansluiting hoeft te zorgen. Alle andere zaken zoals cement en zand hebben we zelf bij en mengen deze terplekke. En wat er eventueel over is gaat weer gewoon mee terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.