Zwanenburg afwerkvloeren
Zwanenburg afwerkvloeren

Minimale dikte cementdekvloer

Wil je een cementdekvloer maar vraag je je af hoe dik die moet zijn? Bij Zwanenburg Afwerkvloeren weten we hoe belangrijk een goed gelegde cementdekvloer is als basis. Het is goed om te weten dat de dikte van een cementdekvloer kan verschillen, afhankelijk van het soort cementdekvloer en de toepassing. Wil je meer weten over de minimale dikte van een cementdekvloer? De experts van Zwanenburg Afwerkvloeren leggen het haarfijn voor je uit!

N
Deskundig advies
N
Scherpe prijzen
N

Geen opruim zorgen achteraf

1. Voorbereiding

2. Cementdekvloer leggen

2. Afwerking vloer

Geen opruim zorgen achteraf

Wat is de minimale dikte van een cementdekvloer?

Een cementdekvloer is eigenlijk gewoon een laag beton die we over een bestaande vloer gieten om alles mooi glad te maken voor de nieuwe vloer die erop komt. Hoe dik die laag moet zijn, ligt aan het type nieuwe vloer dat je kiest en de vloer die er al ligt. Meestal zeggen we dat 30 mm dik genoeg is voor een normale cementdekvloer. Zo weet je zeker dat je vloer stevig en duurzaam genoeg is voor wat je er later op wilt leggen. Toch kan de dikte per vloer verschillen.

N

Deskundig advies

N

Flexibele instelling

N

Afspraak is afspraak

Hoe wordt een cementdekvloer aangebracht?

11

Jaar ervaring

Hoge kwaliteit

Sneldrogende cementdekvloeren

Meestal leggen we de cementdekvloer over de vloerverwarming en andere leidingen heen, zoals die van de badkamer. Boven deze leidingen moet de vloer minstens 25 mm dik zijn als het op beton ligt. Als er isolatie onder zit, moet de vloer zelfs 45 mm dik zijn. Als we dit niet doen, wordt de vloer te dun en kunnen er problemen ontstaan.

Zwevende cementdekvloeren

Zwevende cementdekvloeren liggen niet direct op de dragende vloer, maar zweven er juist boven. Bij dit soort vloeren raden we minstens 50 mm dikte aan. Op deze manier wordt de vloer niet alleen stevig, maar creëren we ook plek voor isolatiemateriaal tussen de vloeren. Zo blijft je vloer lekker warm en hoor je minder geluid.

Cementdekvloer met vloerverwarming

Als je een cementdekvloer met vloerverwarming legt, is het extra belangrijk om op de dikte van de vloer te letten. We raden aan om minstens 25 mm dikte boven de verwarmingsslangen te hebben. Zo zorgt de vloer voor een goede verspreiding van de warmte en gaat hij ook langer mee.

Professioneel advies en maatwerk oplossingen

Er is niet echt een maximale dikte voor een cementdekvloer, maar het is wel slim om op de minimale dikte te letten en de dikte aan te passen aan wat je nodig hebt. Wil je weten wat bij jouw project past? Bij Zwanenburg Afwerkvloeren willen we je het beste advies en oplossingen op maat geven voor je vloerplannen. Met meer dan 10 jaar ervaring in cementdekvloeren snappen we helemaal wat er bij elk uniek project nodig is.

Minimale dikte cementdekvloer

Zwanenburg afwerkvloeren

Een selectie uit onze projecten

Uitstekend
4,6
Gebaseerd op 11+ recensies van

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zwanenburg Afwerkvloeren is het adres voor een deskundig en netjes gelegde cementdekvloer. Met een speciale vrachtwagen zorgen we ervoor dat je alleen voor een wateraansluiting hoeft te zorgen. Alle andere zaken zoals cement en zand hebben we zelf bij en mengen deze terplekke. En wat er eventueel over is gaat weer gewoon mee terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.